KCR

april 4, 2022 9:51 am Gepubliceerd door

Cultuuronderwijs vieren

"Cultuuronderwijs wordt nog vaak gezien als iets eenmaligs: een keer met de klas naar het theater bijvoorbeeld. Maar het kan zoveel meer zijn. In Rotterdam hebben verschillende culturele instellingen daarom de handen in één geslagen met het doel kunst & cultuur een vaste plaats in het leerplan te geven. Onder de noemer CMK010 (Cultuureducatie met Kwaliteit 010)."

KCR zet zich actief in voor cultuuronderwijs op alle Rotterdamse scholen. En omdat cultuuronderwijs steeds vaker een plek krijgt in het onderwijs, was het tijd voor een feestje! KCR vierde afgelopen jaar de afsluiting van het cultuurtraject CmK010, en wilde met een campagne alle deelnemers bedanken en ook vooruitkijken naar het nieuwe cultuurtraject KunstPakt.

Mosterd & Co werkte aan het concept, de art direction, het script, de regie en de productie voor deze viering in de vorm van een visueel verslag dat bestaat uit 3 verschillende vlaggen, ansichtkaarten en een filmclip 'Voorbij de Horizon'. De vlaggen tonen de grootste stappen die zijn gezet en de filmclip, waarvan de tekst werd geschreven door Swendeline Ersilia en de filmopnames door Koen Samson werden gemaakt, toont de figuurlijke route die kinderen dagelijks maken en hoe zij door verder en ánders te kijken naar de werkelijkheid, hun eigen route kunnen bepalen en zichzelf kunnen worden.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact met ons op.

Opdrachtgever: KCR
Samenwerking: Het VideobureauSwendeline Ersilia

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Annemarie Mosterd