Exodus

maart 31, 2022 3:31 pm Gepubliceerd door

Kernwaarden tot leven brengen

Exodus begeleidt en ondersteunt (ex-)gedetineerden die gemotiveerd zijn om succesvol terug te keren in de maatschappij. De kernwaarden van Exodus ‘samen’, ‘volhardend’, ‘perspectief’ en ‘moedig’ kunnen richting geven aan het dagelijkse handelen van medewerkers, vrijwilligers, deelnemers, ketenparters en toezichthouders.

Hoe zorg je dat kernwaarden geen 'holle termen' zijn binnen een organisatie en hoe laat je die kernwaarden leven? Voor Exodus ontwikkelde Mosterd & Co het kernwaardendocument: ‘Wij zijn Exodus’. Het resultaat? Een waardenboek waarin de kernwaarden door persoonlijke verhalen van betrokkenen een gezicht en een stem krijgen. Het waardenboek laat zien wat de drijfveren van de betrokkenen zijn, wat de kernwaarden voor hén betekenen en op welke manier dit terug komt in hun dagelijks leven. Maar ook, van waaruit is Exodus ontstaan en hoe heeft zich dit in de jaren ontwikkeld en een plek gekregen in de samenleving?

Met veel plezier werkte Mosterd & Co samen met Exodus en partners aan de art direction, conceptontwikkeling, het ontwerp en de projectbegeleiding voor dit waardendocument. De interviews lagen in handen van Anne-Marie Veldkamp en Marieke Odekerken legde de betrokkenen, zo puur mogelijk, vast op beeld. Dit is volgens ons hét voorbeeld van hoe een goede samenwerking leidt tot een buitengewoon mooi resultaat.

Lara van der Well, Lid Raad van bestuur bij Exodus: Ik ben echt onder de indruk. Toen ik dit waardendocument las, voelde ik de gelaagdheid van onze organisatie. En ik denk echt dat het ook binnenkomt bij collega’s en andere betrokkenen die dit lezen. Het ontroert en raakt, ‘deze voel je’. Wat heeft Mosterd & Co goed gekeken, geluisterd, gevoeld en vertaald. Ze bleven tot de laatste seconde luisteren naar de feedback.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact met ons op.

Samenwerking: Anne-Marie VeldkampMarieke Odekerken
Opdrachtgever: Exodus

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Annemarie Mosterd